vasárnap

Szóforgató Adrien, Dávid és Eszter



Tartalmas porgramjuk volt azoknak a diákoknak, akik a Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedőn vettek részt a hét végén, hiszen a megynyitón és versenyen kívül még más program is volt (kirándulás, néptánc előadás) A szervezésébe iskolánk tanítónői is besegítettek. 

Tőlünk Majláth Gabriella tanárnő által felkészített csapat  - a SZÓFORGATÓK - indult a versenyen: Székely Dávid, Forró-Bathó Eszter Anna és Török Adrien. Felső tagozatosok először vettek részt ezen az eseményen. A múlt évben viszont az alsó tagozatosok jutottak el erre az országos versenyre (erről: itt).

A Kultúrpalotában tartott megnyitón szóbakerültek azok a civilek, akik Marosvásárhelyen és Kolozsváron a kétnyelvű feliratokért, a magyar nyelv nyilvános használatáért küzdenek.Péntek János porfesszor a mostani helyhatósági választás fontosságára is kitért, kifejezve reményét, hogy majd olyan eredmény születik, melynek mindnyájan örülhetünk.


A rendezvényen fellépet két művészetis diák és a Kővirág együttes is. 




Az általános iskola felső tagozatosai közül ők voltak a legfiatalabbak. 13 feladat volt, mind az erdélyi helységnevekkel kapcsolatos.


Diákjaink háromszor kaptak ajándékot: a regisztrációkor, a megnyitó előtt, és a verseny utáni díjátadón.


A képek egy részét a csoportot majdnem mindenhova elkísérő Forró-Bathó Éva Emese készítette.

Majláth Gabriella tanárnő versennyel kapcsolatos költségeihez az Iskola a Dombon Egyesület is hozzájárult.