kedd

Négyen az országos tantárgyversenyen


Először rendeztek az idén tantárgyversenyt magyar történelemből. Iskolánk diákjai nagy számban (tízen) jelentek meg április elsején a Jókai utcai  Szász Adalbert Sportlíceumban. A fiatalok két fős csoportokban küzdöttek.

A hetedikes Török Adrienn és Papp Tessza már aznap este elégedetten dörzsölték tenyerüket, mivel első helyen végeztek, tehát biztos továbbjutók voltak. Forró-Bathó Eszter Anna és Mătea Ramona viszont nagyon szomorú volt, ugyanis 1 ponttal maradtak le az országosról. Utóbb azonban kiderült, hiába szomorkodtak: mivel két megyében nem rendezték meg a versenyt, Maros megyében viszont nagyon sok volt a versenyző, ezért tőlünk végül 2 csoporttal több mehetett tovább.

A díjazásra a Kultúrpalota kistermében került sor. A 80 pont fölött teljesítő diákok mind kaptak jutalomkönyvet. Az első három díjazott jutalmat kapott a megyei tanácstól. A dicséretben részesülők egy részét az Iskola a Dombon Egyesület is díjazta, hála ezért Király Istvánnak (Mentor Könyvek Kiadó), akitől olcsón tudtuk beszerezni Bónis Johanna egyik szép kivitelezésű könyvecskéjét.

       Így nézett ki az általunk készített oklevél.



Ők pedig a büszkeségeink:

 bal oldalon a verseny megszervezésében is kulcsszerepet vállaló Kedei Előd


fényképek: Forró-Bathó Éva Emese