péntek

Őszi Avar


Vad Avar (aki még nem tudná) nálunk járt iskolába egészen hetedik végéig, ősztől viszont Magyarországon koptatja azt a bizonyos padot. Az első tízesét, már az első héten megkapta két ötös formájában informatikából, mert új osztályában is elkövette azt a merényletet, ami régi osztályában is sokkolta a diákokat, t.i. osztálynaplót készített ott is. 




Avarral megegyeztünk, hogy miután elkezdődik az iskola, elmeséli új tapasztalatait, mi az, ami más a szegethalmi Szent István Általános Iskolában.


Egyenruha - nincs

Tankönyv - csak a nagycsaládosoknak ingyenes (háromgyerekes család annak számít), az ilyen családokból származó gyerekek is új tankönyveket kapnak

Ellenőrző (Tájékoztató füzet) - "benne van az órarend is, és a tanárok neve is, és minden oldalon fel van tűntetve, hogy milyen tantárgyból jönnek oda a jegyek"

(földi - föci a rendes, magyar neve, testnevelés - minden nap)


Diáklétszám az osztályokban  - 20 körül. És úgy is 3 párhuzamos osztály működik, ha mindegyikben csupán 15-18 diák van. Az Avarék osztálya 15-ös létszámú. 

Fegyelem - "Sokkal nagyobb a rend" A tanárok 2-3 megszólítás után már beírnak az ellenerzőbe, vagy adnak egy 1-est. 



Szünet - két féle van: evésszünet (nem kell az udvarra menni) és udvari szünet. A szünetek 15 percesek, az
ebédszünet 20. Becsengetésből is kettő van, az egyik csak figyelmeztető. A tanárok már az első csengetés után 2-3 perccel megérkeznek az osztályba.


Iskolai étkezés - "A kaja az úgy van, hogy 300 Ft./fő/nap. De mivel nagycsaládosok vagyunk ezért van 50% kedvezmény, szóval 150 Ft./fő/nap. Ebbe benne van reggeli, ebéd (leves, második, gyümölcs) és uzsonna."




Oszi - semmi esetre sem, legfennebb "ofő", amúgy meg informatikát, mateket, rajzot tanít.

Igazgató - "mindig kedves, mosolygós, ahogy észrevettem csak akkor kiabál mikor valaki szemtelen" - üzenjünk Avarnak, hogy azóta nálunk is megváltozott a helyzet, s reméljük, marad így az igazgatói versenyvizsgák után is

Utolsó kérdés: "Te Avar - ezt nem írom majd be a riportba - jól érzed magad a suliban?" "Nagyon." (bocs, beleírtam)