szombat

Megemlékezés






Április 4. a szocialista Magyarország egyik állami ünnepe volt, de mi most nem  a felszabadító szovjet hadseregre, hanem az elmúlt fél félév hőseinek  és feltehetőleg a jövő bajnokainak kívánunk emléket állítani. 




Néhány hónapja alakult egyesületünk (IDE) másodszor díjazza azokat a diákokat, akik a félév egy adott időpontjáig a legtöbb tízest gyűjtötték össze. Ebben a félévben is a 30 tízest szerzett diákokat díjazzuk könyvvel (és rovásírásos csokival), a többi diák csak csokijutalmat (s természetesen oklevelet) kap.






 Szabó Ágnes rajza
A díjazásra az ad lehetőséget, hogy sok szülő úgy döntött, hogy 2014-es adójának 2 százalékát nekünk ajánlja fel. Április 15-ig a felajánlások száma váhatóan megközelíti a 100-at. 

Voltak olyan szülők, akik ismerőseiktől is gyűjtöttek felajánlásokat, tették ezt azért is, hogy osztályuknak támogatást szerzezzenek. És nekünk adta adójának két százalékát több pedagógus, aligazgatónőnk Péterfy Erika és férje valamint a Kövesdomb parlamenti képviselője. Köszönjük szépen mindenkinek. 




Díjaink egyelőre inkább szimbólikus jellegűek, fontosnak tartjuk viszont ezt a fajta rangsorolást, mert így év közben is felhívhatjuk a figyelmet azokra a diákokra, akik tehetségük maximális kihasználására törekednek. Mindenkinek nagyon gratulálunk,és külön örvendünk az ötödikes, második helyezést elért Szilágyi Karinának,  hiszen az ötödikeseknek kevesebb órájuk és tantárgyuk van, ezért nehéz ebben a versenyben az élvonalba kerülniük.

Forró-Bathó Ákos (33)

Keresztes Béla (32)
Szilágyi Karina Beatrix (32)


Papp Kriszta (29)

Dávid Balázs  (28)
Marton Orsolya - (28)

Mihály Blanka Vivien - (27)

Horváth Barbara (25)

Balogh Ákos (24)
Fekete Andrea (24)
Henter Szende (24)
Petrinca Krisztina (24)

Benk Szilárd  (22)
Mihály Etele  (22)
Székely Dávid (22)

Graur Medárd  (21)
Siklódi Lehel (21)

Ruszi Blanka  (2O)
Suciu Evelin (2O)
Szabó Júlia Emese (2O)


Nem díjazzuk őket, de  megmelítjük  azoknak a nevét  is, akik  2O-nál picivel kevesebb tízest szereztek: az ötödikes Fazakas Csongor, Magyari Ágnes Beáta, Toncea Réka, Török Adrienn, a hatodikos  Farkas Eszter, Hasznosi Orsolya, Kodori Tímea, Vad Avar, Antal Örs, Burján Ferenc, a hetedikes Ogleja Lidia Krisztina, valamint a nyolcadikos Nagy Renáta, Albert Krisztina, Hegedűs Balázs, Rusz Balázs, Pap Kristóf, Bartha Evelyn, Dávid Adrien Dorisz, Kovács Hanna.