péntek

A vadak



Miként vak tyúk is talál szemet, ez az osztály is
megtalálta a maga zsákját. A biológia labor a második otthonuk. 

A falakon, szekrényekben vadállatok,  szörnyeket ábrázoló rajzok (meglehet jó néhány oklevél is).  Van 3 porladozó meztelen csontvázuk is, az ősi április elsejei szokásnak mefelelően időnként felöltöztetik őket.


.
Bármelyik építészeti szakkönyvben találkozhatunk füles ablakkal. Meg nyilván sokszor a falnak is van füle. Füles ajtót viszont semmilyen szakirodalom nem ismer.


A VII. E nagyon boldog, ha a vetítés a tábla fölötti falra történik. 



Nem tehetnek arról, hogy ilyenek.  Szüleik is hasonlóak, a régi vezetést is állandóan táncoltatták, most sem nyugszanak, notórius bajkeverők, követelőzők (magyar nyelvű oklevelek, magyar osztályokban magyarul tudó tanárok tanítsák az idegennyelvet, technológiai nevelést, óraszámok lecsökkentése). Mikor a gyerekek gyilkos vágytól vezérelve tönkretették a kilincset, egyik szülő egész ajtót követelt az igazgatóságtól. Ráadásul magyar nyelvű kérvényben.


Mit csinál egy ilyen osztály Iskola Másként hét alatt?  Militáns szellemtől vezérelve az egykori Katonai Alreálisokolába látogat, ami ma Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, és ami ugye szintén nemzetiségi követelések színtere.




A sportiskolában Kádár Zoltán által megtartott paraolimpiával kapcsolatos előadáson bizony nem a legkényelmesebb ülni, igazából az övékéhez hasonló osztályban érzik jól magukat.


 


A nyolcadikosokkal együtt belevetik magukat a botanikus kert sűrűjébe.



 
A legjobb azonban az erdőben.A rádióriporter, műsorvezető osztályfőnök bácsit, akivel összefutnak az úton, az egy évvel ezelőtti iskola előtti megmozdulások alkalmával lehetett látni.

 






Figyelem! Itt az erdő elköltöztetése történik! 





Diákjaink ragadozó életformát folytatnak, de nincsenek még teljesen elveszve. A kitartó osztályfőnök  mindent megtesz, annak érdekében, hogy csíszolja a rossz szokásokat, erkölcsöket.
 





az Iskola Másként hét alatt készített képek szerzői: Domokos Erzsébet és Horváth Kovács Ádám